FAQ Veelgestelde Vragen

FAQ Veelgestelde Vragen

Hier vindt u de meestgestelde vragen ingedeeld per categorie. Ook op de productpagina's kunt u antwoorden vinden op specifieke productvragen als die al eerder gesteld zijn (in het tabblad Vragen).

Algemeen

V. Ik heb geen mail ontvangen.
A. U heeft de mail wel ontvangen maar deze is terecht gekomen in de ongewenste / spam box.  Kijk in uw ongewenste / spam box. Dit kan voorkomen bij hotmail en gmail adressen.

Producten

V. Heb ik een bouwvergunning nodig?
A. Meestal is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van een schuur of kas. De 'omgevingsvergunning' vervangt verschillende losse vergunningen, zoals bouwvergunningen en milieuvergunningen. Bekijk voor meer informatie de website van het Omgevingsloket. Gebruik de vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig hebt. De vergunningcheck geeft een uitkomst op basis van informatie over bijvoorbeeld ligging en grootte, inhouds- en oppervlaktematen, gebruiksfuncties en dergelijke. Link naar vergunningcheck op Omgevingsloket.

Productinformatie Kassen / Serres

V. Polycarbonaat?
A. Serres / tuinkassen met polycarbonaat zijn de laatste jaren in opmars. Het wordt veel gebruikt in buitentoepassingen. Door de dubbelwandige platen kunt u het klimaat gemakkelijker regelen en dankzij polycarbonaat verkrijgt u een betere isolatie. Ideaal om uw planten te laten overwinteren! Het gebruikte materiaal is polycarbonaat, dit is vele malen sterker dan echt glas. Het lijkt qua structuur wat op de struktuur van karton. Bij echt glas moet i.v.m. het verbranden van de planten, de kast wit geschilderd worden, dat is hier niet nodig. Een bal maakt geen ruit meer stuk. En het grootste voordeel: De panelen bestaan uit 1 stuk. Bij een kas van glas bestaan de panelen uit stukken glas van +/- 40 cm die, als dakpannen, over elkaar heen zijn gelegd. Het zet een stuk sneller op. 

Q. Is het polycarbonaat glas wel goed?
A. Het wordt veel gebruikt in buitentoepassingen. Een ander groot voordeel is dat het veel beter isoleert dan glas, hierdoor kunt u eerder starten en langer door kweken in uw kas. 

V. Hoe zit het met de fundering?
A. De meeste serres / tuinkassen zijn voorzien van glas. Dit glas weegt veel. Bij een kas van 320 cm met 5 mm dikke ramen wegen de ramen een kleine 200 kg (!!). Onze (basic) kassen wegen door het polycarbonaat totaal met frame tussen de 30 en 40 kg.

Een gegalvaniseerde stalen fundering kunt u erbij kopen of zelf maken. Vaak wordt een fundering zelf gemaakt van opsluitbanden of verduurzaamd hout. Mocht u op een later tijdstip bedenken dat u een stenen of een andere fundering zou willen: Door het lichte gewicht kunt u de kas er zo aftillen.

V. Hoe moet ik de kas funderen en aan de grond verankeren?
A. In dit artikel Funderen en Verankeren kunt u meer lezen over funderen en verankeren.

V. Hoe gaat het opzetten?
A. Het opzetten van de kas is niet erg moeilijk. De onderdelen zijn genummerd. Het is handig alle onderdelen eerst uit te leggen op nummer zodat u ze makkelijk terug kunt vinden tijdens de montage. Er wordt in de handleiding geadviseerd om het met z'n 2-en te doen. Het is het makkelijkst om eerst de voor- en achterzijde liggend op de grond te maken alvorens ze rechtop te zetten. Vervolgens de rest van de kas monteren. Zo'n 8 uur werk.

Tips Kassen / Serres

Ik heb meerdere kassen opgezet. En wat ervaringen opgedaan.

1) In alle kassen moeten de ramen worden gekit, eerst kit dan de ramen erin. Een glaskit voor buiten is goed, bijvoorbeeld Bison Polymax.
2) Maak de kas altijd volgens de handleiding.
3) Alle onderdelen moeten haaks ed. in elkaar gezet worden, anders passen later de ramen niet.
4) Alles klopt en past. Geweld is NIET nodig.
5) In het kleine raampje is het lastig het glas te plaatsen. Door de hoeken van het glas 'plat' te drukken krijg je m er eenvoudig(er) ingeschoven.
6) De voorkant, en vooral de montage van de rail is lastig. Op de site staan foto's van een kant en klare voorkant. Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden.
7) Zorg bij het opzetten voor een vlakke ondergrond. De fundering is daar ideaal voor.
8) In het zakje van de fundering zitten metalen klikjes met een gaatje. Deze zijn om de kas aan de fundering te maken. Het haakje valt om de fundering. Door onderaan de kas een schroef los te maken past het gaatje en zit de fundering vast aan de kas.
9) Alle onderdelen zijn genummerd. Het werkt prettig en snel door te beginnen met alle onderdelen op nummer uit te leggen.
10) 95% van de kas kan alleen in elkaar gezet worden. Op een gegeven moment is er een 2e persoon nodig om de zijkanten bij elkaar te houden en deze aan elkaar te kunnen schroeven. Ook voor de nok is een 2e persoon nodig.
11) voor het plaatsen van de ramen is een keuken trapje handig.

Via deze link meer tips voor het opzetten van de kas

Productinformatie Schuren

V. Wat zijn de afmetingen van de schuren?
A. De afmetingen van onze producten staan in de webwinkel per product op het tabblad 'Maatvoering'. Hier staat ook een duidelijke matentekening. 

V. Zijn de schuren ook in andere kleuren leverbaar?
A. De meeste schuren zijn leverbaar in donkergrijs. Eventueel is schilderen / spuiten een optie. Gebruik eerst een dekkende kunststof primer. Zie diverse verfproducenten voor hun oplossingen en gebruik. Probeer eerst een plek die NIET in het zicht zit. bijvoorbeeld binnen in.

Waar moet ik de schuur op zetten?
A. Het eenvoudigst is om de schuur gewoon op tegels te zetten en hem later aan deze tegels vast te boren.  

V. Isoleren?
A. De schuren zijn gemaakt van enkelwandig staal met een profiel wat de sterkte geeft. Het is natuurlijk altijd mogelijk om isolatie platen tegen de platen aan te schroeven. Kijk bijvoorbeeld eens bij 'jan de isolatieman'.  

V. Gereedschap ophangen mogelijk?
A. Wil je gereedschap in de schuur ophangen, dan adviseren we eerst een underlayment plaat tegen de muur te bevestigen. 

 V. Hoe gaat het opzetten?
A. Bij de schuren zit een uitgebreide handleiding ( ook te downloaden op de productpagina's) Je moet met z'n 2-en zijn om een schuur op te bouwen. En een elektrische schroevendraaier is nodig. Er zitten veel schroeven in. 

V. Funderen hoe gaat dat?
A. Een schuur moet stevig aan de grond verankerd worden, er zijn nogal wat mogelijkheden. Heeft u een betonnenvloer, dan kun u met een betonankerset de schuur aan de vloer verankereen.  Heeft u een vloer van stoeptegels? Met een grondanketset kunt u de schuur op deze ondergrond verankeren. Een vloerfundering bieden we ook aan.

Wij bieden aan::

Grondankerset : 4 grote kurkentrekker achtige ankers die u in de grond moet draaien. De bijgevoegde staalkabel gaat door de schuur en maakt u vast aan de ankers. 
Betonankerset : Hoekstukken en keilbouten. De bedoeling is dat u gaten boort in de betonnenvloer en de schuur met de hoekstukken en de keilbouten vast schroeft.
Vloerfundering : De vloerfundering zijn metalen profielen die samen met de profielen van de schuur zorgen voor een ondergrond voor een, door u zelf aan te schaffen, ( houten ) vloer. Bij de vloerfundering kunt u of een betonanker of een grondanker set gebruiken om de schuur te verankeren.  

Tips

Een tip is niet alles te vast te draaien. Op sommige plaatsen moeten er schroeven weer uit en andere onderdelen er tussen. De doorzichtige plastic nopjes dienen aan de achterkant op de schroef te komen zodat u zich later niet kunt bezeren. Op het dak is het verstandig om bij een bouwmarkt plastic ringetjes te halen en die er tussen te schroeven. Let goed op: Alle onderdelen hebben een vaste plaats. Soms lijkt het dat onderdelen uitwisselbaar zijn. Maar ze zijn het NIET. Dit geldt vooral voor dakplaten. Ook de nokken moeten precies zoals op de tekening is aangegeven in elkaar geschroefd en gemonteerd worden. Exact doen, anders zitten de gaten voor de dak platen niet op de juiste plek!

 

Bestellen en Leveren

V. Hoe kan ik bestellen?
A. U kunt onze producten bestellen via de website, per e-mail of telefonisch. Betaling kan vooraf (via Ideal of Mr. Cash) of betaling bij levering (met pin). Betalen per pin bij levering kan alleen bij levering door de koerier; als uw bestelling door de pakketdienst wordt gebracht is pinnen niet mogelijk. Bij afhalen kunt u ook met uw pinpas betalen. Op rekening betalen is niet mogelijk.

V. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
A. Bij het plaatsen van uw bestelling bij HetTuinpaleis geeft u aan of u voor de optie bezorgen of afhalen kiest. Na het plaatsen van uw bestelling nemen wij contact met u op om een bezorg- dan wel afhaal afspraak in te plannen. Lees hier meer over Levering en Betaling.

Het Tuinpaleis Goudwerf 11a Beuningen Reviewed by 486 pers. 9.1 / 10
Alle specificaties, handleidingen, foto's en video's, zijn onder voorbehoud en kunnen vooraf en zonder opgaaf van reden gewijzigd worden.