Verankeren van een schuur

Verankeren van een schuur

Voor alle schuren geldt dat ze zonder bodem geleverd worden. De schuur wordt meestal geplaatst op een (bestaande of nog aan te leggen) tegelvloer of een betonnen ondergrond.

Belangrijk is de schuur goed vast te zetten om te voorkomen dat deze wegwaait als het stevig waait of stormt. Afhankelijk van de ondergrond kiest u de verankering.

Tegels: grondankerset, deze bestaat uit 4 stalen ankers, een staalkabel en klemmen. Op de 4 hoeken van de schuur verwijdert u (een stuk van) een tegel waar u de ankers de grond in draait.
Vervolgens spant u de staaldraad door de ogen van de ankers en door de hele schuur heen en plaatst u de tegels terug. Zo staat de schuur stevig verankerd. 

Beton: betonankerset, bestaande uit 4 hoekankers en bevestigingsmateriaal

Vloerfundering: dit is een constructie van gegalvaniseerd staal om een vloer op te laten rusten zodat de vloer een stukje hoger ligt dan de ondergrond. De constructie wordt vastgemaakt aan de schuur en dient afgewerkt te worden met bijvoorbeeld underlayment plaat (verkrijgbaar bij de bouwmarkt). De vloer fundering kan ook vol gestort worden met beton om een betonnen vloer te creeren. Dit kunt u het beste doen door een plastic zeil neer te leggen, daar de vloer fundering op te leggen en vervolgens de vloer fundering vol te storten met beton. U creëert zo een stevige ondergrond die u toch nog kunt verplaatsen indien nodig.

Zie onderstaande schets.

vloerfundering beton 

Het Tuinpaleis Goudwerf 11a Beuningen Reviewed by 486 pers. 9.1 / 10
Alle specificaties, handleidingen, foto's en video's, zijn onder voorbehoud en kunnen vooraf en zonder opgaaf van reden gewijzigd worden.